Hibeli secim de kazanan Gürhan Çetinkaya

Kent Konseyi yeni başkanı Gürhan Çetinkaya
Gemlik Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu’nda yeni başkan Gürhan Çetinkaya seçildi.
Genel Kurul Pazar günü Gemlik Ticaret Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Seçime Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Kent Konseyi yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ile ilçemizde faaliyet gösteren çok sayıda dernek, platform, kamu kurum ve kuruluşundan isimler katıldı.
Genel Kurul’da Divan Başkanlığı’nı Mert Dimili üstlenirken katip üyeliklere Sedat Akkuş ve Adnan Uluğ getirildi.
“Kent Konseyi Belediye Meclisi’ne ışık olmalı”
Açılış konuşmasını yapan önceki başkan Mukaddes Serim, beş yıllık görevi boyunca gerçekleştirdikleri etkinliklerde kendisine ve Kent Konseyi’ne destek olan herkese teşekkür ederek yeni seçilecek yönetime başarılar diledi. Serim’den sonra söz alan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan Kent Konseyi’nin bir siyasi üstünlük kurma alanı değil, Gemlik’e ve Gemliklilere faydalı işler yapma alanı olduğunu söyledi. Önceki Seçimde katılımcı sayısının otuz olduğunu hatırlatan Başkan Sertaslan, “bu gün yüzü aşkın temsilci burada bulunuyor. Burada seçilecek yeni yönetimin ilçemiz için faydalı işler üretmeye gayret edeceğine inanıyorum. Kent Konseyi sadece sosyal faaliyet üretecek bir kurum değil, belediye meclisine de ışık olacak bir yapıdır. Bizler Anadolu’nun dört bir yanından Gemlik’e gelerek, beş bin nüfuslu bir kasabayı yıllar içinde 112 bin nüfuslu bir kent haline getirdik. Şimdi binlerce Gemlikli olarak ilçemize güzel işler yapmak için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
100 oyun kullanıldığı seçimde 60 oy alan Gürhan Çetinkaya yeni başkan seçilirken diğer aday Şükrü Deviren ise 40 oy aldı.
“Yerel demokrasiyi güçlendireceğiz”
Başkan seçilen Gürhan Çetinkaya yaptığı konuşmada Kent Konseylerinin en önemli görevlerinin çocuklara ve gençlere dokunmak, onlara aydınlık ve başarılı yarınlar sağlamak olduğunu söyledi. “Esas işimiz 81 ilimizden gelen bütün vatandaşlarımızın kucaklaşmasını sağlamak” diyen Çetinkaya sözlerini şöyle tamamladı, “kentte hep birlikte yaşayacak birbirimize el vererek dolalaşağız. Kent Konseyi çok renkli bir kurumdur. Hep birlikte mahalellerde dolaşarak sorunları tespit edeceğiz, yan yana gelerek çözümler üreteceğiz. Gemlikliler için katılımcı, paylaşımcı, şeffaf ve uygulanabilir projeler üreterek yönetimlere sunacağız, takipçisi olacağız. Engelli, Emekli, Kadın ve Gençlik komitelerine ek olarak Zeytincilik ve Balıkçılık komiteleri kuracağız. Sürdürebilir kalkınma için çözüm yerel demokrasinin güçlenmesidir. Yeni yönetimin kentimize önemli katkılar sunmasını ve yeni değerler katmasını diliyorum.”
Gemlik Kent Konseyi’nin yeni yönetimi Gürhan Çetinkaya başkanlığında şu isimlerden oluştu; Pınar Ateşli, Fatih Ustalar, Erol Akbaş, Tuğan Büyükbaşaran, Nazmi Erbatur, Fatih Buluk, Reyhan Çorum, 
Sedat Akkuş, Mahmut Önder, İsmail Beki, Mualla Çiğdem, Mürvet Günay, Akif Alanlar, Erol Coşkun, Hacı Ömer Yavuz, Onur Nazım Bıyık, İhsan Acar, Cafer Çelikbilek, Fikri Kurt, Sevgi Terzi.
Konseyin yedek yönetiminde ise şu isimler yer aldı; Hüseyin Ekim, Hayriye Demir, Göksal Noca, Kazım Ata, Muhammed Usta, Nazmi Sevim, Ahmet Gencer, Zeynep Başaran, İhsan Ateşli, Muhammed Yavuz

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski