Gemlik sahilinde Kadir Gecesi özel program


Bursa Büyükşehir Belediyesinin, Gemlik Belediyesi ve Gemlik ilçe Müftülüğü’nün birlikte organize ettiği “Kadir Gecesi” özel programı büyük ilgi gördü. Ramazan Ayı Kültürel Etkinlikleri kapsamında düzenlenen gece de 11 ayın sultanı Ramazan Ayı ve bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi Kuran Tilaveti ile kutlandı.
Programa Gemlik Kaymakamı Kemal İnan’ın yanı sıra, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı,  belediye meclis üyeleri, stk ve kamu kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından, ilçelere yönelik organizasyonun Gemlik özel programına vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.  Konserde Bursalı sanatçı Mesut Yavaş, en sevilen tasavvuf eserlerini seslendirirken kendisine eşlik eden semazenler de izleyenleri büyüledi. İskele meydanında tertiplenen gecede alanı dolduran yüzlerce Gemlikli, hem tasavvuf müziği konseri, hem de Kurra Hafız Hüseyin Yavuz’un Kuran Ziyafeti ile “Kadir Gecesini” kutladı. Gecede ayrıca vatandaşlara Gemlik Belediyesi tarafından Kandil simidi ikram edildi.
Programda bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı, Allah’ın rahmet kapılarının açık olduğunu, bu gecede dua ve tövbelerin kabul edileceğini söyledi. Bu geceyi Müslümanların sabaha kadar ibadetle geçirmesi gerektiğine vurgu yapan Şavlı, Kadir gecesinin tüm dünyaya huzur getirmesini diledi.
Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan da, böylesi önemli bir gecede vatandaşlarla bir arada olmanın mutluluğun tarifsiz olduğunu belirterek, Gemlikli hemşerilerinin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesini kutlayarak, ülkemiz başta olmak üzere tüm insanlığa barış, sağlık ve huzur getirmesini temenni etti.
Kur-an-ı Kerim tilaveti ve İlahiler, duygu dolu anların yaşandığı gecede, vatandaşlara Gemlik Belediyesi tarafından Ramazan şerbeti ile Kandil simidi ikram edildi.




Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski