Çocuk futbol takımlarının antrenörleri için Uluslararası Akademi'yi başlattı

«Dostluk için Futbol», çocuk futbol takımlarının antrenörleri için
Uluslararası Akademi'yi başlattı
 
«Gazprom» PJSC’ın «Dostluk için Futbol» Uluslararası Çocuk Sosyal Programının Yedinci Sezonu çerçevesinde, Antrenörler için Uluslararası Akademi'nin lansmanı yapıldı. Çok dilli çevrimiçi öğrenme platformu 20 Haziran'da başladı.

«Dostluk için Futbol» Uluslararası Akademisi, futbol bölümlerinin, gençlik takımlarının antrenörlerinin ve beden eğitimi öğretmenlerinin yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayan bir dizi pratik dersler içeren ücretsiz çevrimiçi bir kurstur. Akademi'nin çevrimiçi kursu, antrenmanlar düzenlemek ve sağlıklı yaşam tarzı değerlerini teşvik etmek için bilgi, pratik ipuçları ve tavsiyeler içermektedir. Eğitim kursu 10 dilde sunulmaktadır: Rusça, İngilizce, Almanca, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Türkçe, Çince, Arapça ve Hintçe.

Akademi kursu, «Dostluk için Futbol» projesinin spor ve insani eğitim programlarının yazarları tarafından geliştirilmiştir. Soccer Barcelona Youth Academy başı Mikel Puç, «Delhi Dinamos» Futbol Kulübünün menajeri Jozef Gombau, Rusya Futbol Birliğinin Bölgesel Politika ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Aleksey Smertin, Brezilya milli takımının teknik gelişme ve sosyal sorumluluk müdürü Diogo Netto, «Alkmaar» (Hollanda) bayan futbol kulübü koordinatörü Jerard Timmers, «Zenit» ve «Shalke 04» futbol kulüplerinin futbolcuları, farklı ülkelerin futbol federasyonlarının temsilcileri ve diğerleri kursun oluşumuna katıldılar. Madrid'deki Yedinci Sezon etkinlikleri sırasında farklı ülkelerden genç futbolcuların ve antrenörlerin katılımıyla bir dizi pratik video dersleri hazırlandı.

Akademinin açılışına adanmış «Dostluk için Futbol» Uluslararası Forum basın toplantısında, Brezilya Milli takımının ve «Real Madrid» Futbol kulübünün efsanevi futbolcusu, Dünya Kupası şampiyonu ve UEFA Şampiyonlar Liginin üç kez şampiyon olan Roberto Carlos, programın eğitim girişiminin önemini değerlendirip, övgülerde bulundu.

Roberto Carlos: ««Dostluk için Futbol», dünyanın her yerinden gelen çocukların katılmayı hayal ettiği tamamen eşsiz bir programdır. Spor ve insani unsurları birleştiren proje, Genç katılımcıların yeteneklerini geliştirmelerine, kendi yaşam yollarını seçmelerine ve parlak liderler olmalarına yardımcı olur. Program, genç insanlar arasında tüm dünya kültürlerinin eşitliği fikrini teşvik eden önemli bir misyonu yerine getiriyor. Eğer çocuklarımız arkadaş edinmeyi öğrenir, tüm insanlara saygıyla davranır ve farklılıkları unuturlarsa, daha iyi bir gelecek inşa edebileceklerdir.» – dedi.

Uluslararası Akademinin çevrimiçi kursu 4 modülden oluşmaktadır: «Değerler nasıl öğretilir», «Karma takımlarla nasıl antrenman yapılır», «Çocuk takımlarının antrenörleri için ipuçları», «Çocuk futbolunda spor yönetiminin kilit noktaları». Sınıflar, çocuklarla çalışan uzmanlardan özel talimatları, antrenörün öğrencilerle yapabileceği egzersiz örneklerini, «Dostluk için Futbol» Uluslararası Forumu'nun konuşmacılarının konuşma bölümlerini, bağımsız çalışma testlerini ve görevlerini içerir.

«Dostluk için Futbol»’un Küresel elçisi Franz Beckenbauer: «Akademi, dünyanın dört bir yanından gelen antrenörlerin becerilerini geliştirmesine ve onların benzer düşünen meslektaşlarının küresel bir topluluğun bir parçası olmalarını sağlayacak. Uzun yıllardır futbol dünyanın en popüler ve erişilebilir sporu olmaya devam ediyor. Bu oyun çocukların kendilerine inanmayı ve yeteneklerini geliştirmelerini sağlar. Antrenörler, Genç futbolcular için futbolun harika dünyasında rehber olurlar. «Dostluk için Futbol» Akademisi'nde eğitim, onların işlerini verimli bir şekilde yapmalarına ve dünyanın dört bir yanından gelen Genç sporcuların hayatlarını iyileştirmelerine yardımcı olacaktır.» – dedi.

«Delhi Dinamos» Futbol Kulübünün menajeri Jozef Gombau: «Düşünceme göre, çocuk futbol bölümlerinin ve gençlik takımlarının antrenörleri, beden eğitimi öğretmenleri dünyanın farklı ülkelerinde ve bölgelerinde çocuk futbolunun gelişiminden sorumlulardır. Bu işte onlara yardım etmek bana çok önemli geliyor. «Dostluk için Futbol» Uluslararası Akademisinde eğitim, antrenörlerin niteliklerini geliştirmelerine ve pratikte yeni bilgi ve yöntemleri başarıyla uygulamalarına yardımcı olacaktır.» – dedi.

«Dostluk için Futbol» Uluslararası Akademisinde eğitim almak için lütfen academy.footballforfriendshiphip.com web sitesini ziyaret edin.


Program içeriği:

«Dostluk için Futbol» Uluslararası çocuk sosyal programı «Gazprom» PJSC tarafından 2013 yılından beri düzenlenmektedir. Program katılımcılarının desteklediği anahtar değerler arkadaşlık, eşitlik, adalet, sağlık, barış, özveri, zafer, gelenek ve onurdur. «Dostluk için Futbol», UEFA, FIFA, Uluslararası Olimpiyat Komitesi, çeşitli ülkelerin futbol federasyonları, çocuklar için çalışan uluslararası hayır kurumları, ünlü sporcular ve dünyanın önde gelen futbol kulüpleri tarafından desteklenmektedir. Geçtiğimiz yedi sezon boyunca program 6 binden fazla katılımcıyı birleştirdi ve ünlü sporcular, sanatçılar, politikacılar dahil 5 milyondan fazla destekçi topladı.

Programın resmi internet kaynakları:
Medya için fotoğraf ve video malzemeleri: http://media.footballforfriendship.com
Twitter resmi kanalı: https://twitter.com/football4f


Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski