Kumla halkı Mahallesi'ne sahip çıkmıyor

Önce Şunu şunu söyleyelim Bu yorum oldukça uzun bir yorum .bilginiz olsun istedim .
Okumak zorunluluğu yok Sadece K.kumla için
İyi şeyler yapılmasını isteyen ve tarafsız bir düşüncesi anlayışı olanlar daha iyi anlar sanıyorum..Çünkü bizler yorgun geldik yorgun gideceğiz hiç Değilse gelecektekileri yormayacak  bir kumla bırakılsın istiyoruz hepsi bu ...!

K.kumla  bu resim bu gece saat 00.30 civarında çekildi.İl üsteki resim bank'ın nerede ve hangi bank olduğunu gösteriyor diğer 3 resim
Bank'ın alt ve etrafı ile bankın onündeki sahil ayakların olduğu yer..!
Çok özür burada Ne köpek var ne suriyeli.
Şimdi bir konuda iyi düşünmek gerekiyor.
Köpekleri Öldürdünüz yada Barınak yapıp tıkadınız.veya bir şekilde kumlada topkasın 60.veya 70 tane köpek var bunlarıda huysuz yapan yine insanlar.ayni insanlarla beraber tüm market ve sahili birlikte gezerler.
Trafik kazalarında binlerce insan ölüyor günde çıt yok Nedenini bilmediğiniz 87 yaşında münferid bir olayı Kumlaraki köpeklere bağladınız .köpekler yok olsun diyorsunuz.
Suriyelileri zaten insan yerine koyanınız bir elin parmakları var yok.onlarıda kovdunuz tamam bizde şikayetçiyiz ama çözüm bulunsun istiyoruz bizde koynumaza alalım demiyoruz.
Bir yaradan var Birde yaradandan ötürü olanlar var hiç değilse çözüm üreterek sorgulayıp yargılayalım..!
Evet şimdi burada ne suriyeli nede köpekler var .
Peki bunları ne yapacaksınız.Veya söyle soralım bunları yapanlar kim.Araçlar kaldırımda .Sandalye masa Sahilde kumun üzerinde esnaf 4 mt yolun 2.mt sini kaplamış
Çay bahçeleri zaten sorunun başında sorun olmaktan öte kimse anlam veya mana veremiyor.yollar ve kaldırımlar  depo olmaktan tutunki ardiye yapmışlar.Belediye taşı döşemiş
Elektrik direğini dikmiş aydınlatmayı yapmış.aradan seneler değil yıllar geçmiş şimdi burası benim tapumun içinde iyide şimdiye kadar benim tapumun mu içindeydi .
Oralar terk olmasaydı sen o binayı o taban alanına yapabilirmiydin.niye zamanında çevirmedin mademki.
Belediye bir apartmana özel tapulu yere parke taşı yapamaz .elekrik kurumu özel tapulu yere elekrik direği dikip aydınlatma takamaz
Tapu içersindeki Hangi Rögar olursa olsun Gelip temizleyemez ancak gelirse saat tutar bedelini anında çatır çatır alır bu kanun.
Şimdi gece pazarını isteyenler kim isteneyenler kim bir bakalım içlerinde köpek veya suriyeli varmı.Hatta şöyle soralım orada oturan insanları oradak geçecek insanları.orada olabilecek acil hasta.yangın.afat gibi durumlarda ne yapılip yapılamayacağını ve Eski varliğinda Tuvalete ,çöplüğe.mehhaneye.avazı çıktığı kadar gece değil sabahlara kadar bağıranları ne yapacaksınız.24 saat başına polismi .jandarmami dikip bunlara bu saydıklarımi yaptırmayacaksınız .bir gecede bin defa polis.zabitaya oradan telefon edilecek peki sonra ne olacak.Temizliğe gelince dereden zaten köy tarafı ve yukarıda ev ve piknik yerlerinden yeterince denize pislik gelmiyormuda şimdi Birde buradan onlarca insanın çöpü dereye gitmekle kalnayaca çöp torbalarıda atılacak kokudan geçilmeyecek.
Ve zaten son güçleri ile kumlada hizmet veren Temizlik işleri haftanın ü günü pazarları gece yarılarına kadar temizlemeye çalışırken
Şimdi birde Kumla deresi taa asfalttan denize özür bok temizleyecekler.ne için El emeği göz nuru evde el örgüsü veya kumlanın yetmedi  istanbulun,Bursanın tüm  pisliği K.kumlaya.
Diğer yerleri saymıyorum bazıları alınabilir diye.
Kumla Zaten Barınak Görünümünde.
En başta kumladan 112 aranacak diye ambulanslar pisikolojik korku içinde haklılar.
Polis deseniz veya zabita deseniz durum aynı.
Yani geriye sadece ne demek kaldı .
Saldım çayıra Mevlam kayıra..
Gemlik,Bursa.inegöl,orhangazi,iznik.
Zaten buranın genleri burada birde yatılı okullarda kalanlarda kumlada .arabada yatanmı .teknelerde yatanmı.sahilde yatanlarmı.kumsala çadır kuranlarmı.
Daha ne söyleyelim kumla gerçekten adı üzerinde KUM la .Ama kumu nerede stoktan geliyor da nereden nasıl .bunlar ne yer nereye ne yaparlar düşündünüzmü.
Sokak aralarında caddelerde Soyunup giyinenler pencere ve balkonun dibine Aracların etafına pisliyenleri hemde balkonunda .caminda oturan insanların gözünün içine baka baka.Hadi bir apartman sakini çıkıp bir şey diyebilsin..yada adama aracını biraz çekermisin yada sandalını buraya değilde 2.mt re öteye bağla diyebilirmisin.
Hadi Burayı pisliyenede diyebilen desin isminle veya kimliği ile sizi istemiyoruz diyebilen desin
Burası bu hake gelirken binlerce insan gördü
Ama kimse ses çıkarmadı çıkarmazda
görmezde. Yani Gece pazarı istiyoruz evet uygun sorun olmayacak yerde.Dünyada eşi benzeri olmayan ne var ne yapıliyorsa hepsi k.kumla'da maalesef Çok özür kumlayı düşünen değilde gördüğümüz ve şait olduğumuz her şey sadece kişisel çıkarlar kumla bu sorunları bu sebeplerden Bu güne kadar aşamadığını hep beraber görüyoruz hala sorun çözmek yerine banane diyerek kenara kaçılıyor.yetmiyor birde sorunlara on ayak olup çanak tutuluyor .soruldumuda Ben öyle düşünmedim böyle olacağını bilseydim olur demezdim.
Bu söz ve lafları artık kimse yemiyor.Tavşana kaç tazıya tut misali..
Yorumda kusur varsa af ola..
Uzun oldu Özü.
Şunuda olmuşken ilave edelim.
Gece Pazarı Cuma pazarı köprüsü Aşağısı veya yukarısına Eğer olaki Kurulma gibi bir durum oluşursa .Dereboyu Kanal.1-2 Cadde Ve Oraya bağlı sokaklardan  Gerçek orada oturanlarda adres tesbiti ile İmza Tolanmasına Kesinlikle
Katkı sağlar destek oluruz..!
Çok isteniyorsa Sahile ama kumsala ama caddeye Kurun gitsin Zaten istenilende esası buydu.alın size hareketlilik hani kumlada yokya
Hareketlilik kimsede kumlaya gelmiyor.gece pazarı var diye Tüm dünya bekliyor gelirler hareketi sağlamış olursunuz .sonra kendinizle bu mezberlikte çelik çomakmı oynanır her gün farklı olaymı yaşanır hep beraber görürüz..





Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski