Gemlikspor'da istifalar peş peşe geldi




Gemlik Spor 2. Başkanı Şuayip Zeki Ünlü, İdari Başkanı Emir Ertem, Basından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Has, Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Bayrak ve Mali İşler Sorumlusu Hayati Aksoy’un yanı sıra Teknik Direktör Cengiz Tümer istifa ettiler. Yönetim içinde kurumsallaşma konusunda çaba gösteren istifacı ekibin diğer yönetim kurulu üyeleriyle fikir ayrılığına düştüğü öğrenildi. Fikir ayrılığının, kurumsallaşmakla, bireyselleşerek yönetim anlayışından kaynaklandığı belirtildi. Yıllardır Gemlik Spor’un başarısı için kulübün her kademesinde özveri ile görev yapan ekibin geçtiğimiz yıl yaptıkları toplantıda Gemlik Spor’u Gürsu Belediye Spor, Yenişehir Belediye Spor gibi şehrin dinamikleriyle birlikte ortaklaşa kurumsallaştırmayı hedeflediklerini açıklamışlardı.
İstifa eden yöneticiler, Son 10 yılda Gemlik Belediye Spor U 13’ten başlayıp, U 19’a kadar devam eden elit alt yapı gruplarında elde ettikleri Türkiye çapındaki üstün başarılarının Gemlik Spor’un da profesyonel geleceğine sağlıklı yatırım olacağını savunuyorlardı.  Gemlik Belediye Spor Alt yapı kategorilerinin Gemlik Spor’un alt yapı kategorisi olması konusunda da yoğun çaba gösteren yöneticiler; kurumsallaşmanın Gemlik’te Belediye, Belediye Spor başta olmak üzere, Siyasi Partilerin, Sivil toplum Kuruluşlarının, Sanayi Kuruluşlarının ve ilçedeki tüm kurum ve kuruluşların çabasıyla olacağını ifade etmişlerdi.
Şuayip Zeki Ünlü, Emir Ertem, Tayfun Has, Nurettin Bayrak, Hayati Aksoy ve Cengiz Tümer tarafından yapılan ortak açıklamada ise, “Biz Gemlik Spor’un geleceğinin kurumsallaşmada olduğunu, profesyonel alt yapı ve şehrin dinamikleriyle birlikte hareket ederek, başarının geleceğine inanıyoruz. Bundan önceki yıllarda bireysellikle kulübün hiçbir yere gelemediğini gördük. İki yıl içinde de kurumsallaşma ve alt yapı konusunda önemli çabalar gösterdik. Halen bu konudaki hedeflerimizi koruyoruz. Gemlik Spora bundan sonra da Belediye Başkanımız Mehmet Uğur Sertaslan başta olmak üzere, siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin de destek olmasını bekliyoruz. Gemlik Spor Gemlik’in Milli takımıdır, Tek Sevda Gemlik Spor’dur” dediler.

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski