Gemlik 8 yıl boyunca böyle 19 mayıs kutlamadı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Gemlik’te dolu dolu kutlandı.
100 yıllık gurur Gemlik’te de renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri sabah saat 09.30’da Atatürk Anıtına Çelenk Sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Sabri Karaman Atatürk Anıtına Çelenk Sundu. Törene Kaymakam Kemal İnan, Garnizon Komutanı Vet. Albay Aziz Sevimli, Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Emniyet Müdürü Abdülkadir Yüce, Jandarma Bölük Komutanı Barış Bozkurt, İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı’da katıldı. Siyasi Parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, protokol mensupları, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler ve öğrencilerde törendeki yerlerini aldılar.

 AK PARTİ VE MHP ÇELENK KOYMADI 
Anıta çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Anıtta, CHP ve İYİ parti  İlçe Başkanlığı çelengi bulunurken, AK Parti ve MHP'nin çelenklerinin bulunmaması dikkat çekti. 






Meydanda spor gösterileri yapıldı
İlçe Spor Müdürlüğü çelenginin sunulmasının ardından çeşitli gösteriler için 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na geçildi. Başkan Sertaslan hazırlanan platformda töreni takip etti. Marşlar ve 19 Mayıs’ın ruhuna uygun şarkıların çalındığı meydanda çeşitli spor gösterileri düzenlendi. Gösterilerin ardından çeşitli yarışmalarda dereceler alan Gemlikli genç sporculara kupaları Mehmet Uğur Sertaslan tarafından verildi.
Teknelerin gösterisi büyüledi
Geçit töreninin sonuna doğru körfez açıklarından kıyıya doğru hareket eden çeşitli boylarda teknelerin gerçekleştirdiği su gösterisi Gemliklilere heyecanlı anlar yaşattı. Bayraklar ve Atatürk posterleri ile süslenen tekneleri vatandaşlar ilgiyle takip etti. Bayram için özel olarak hazırlanan tekneler kıyıya yaklaştıkça sirenler çalarak Gemliklilerin bayram coşkusuna ortak oldu. Bu teknelerin yanı sıra kıyıdan açılan bayraklarla süslenmiş çok sayıda çok sayıda küçük motor da bayram coşkusunu ikiye katladı. Denizdeki muhteşem gösteriyi izleyen vatandaşlar telefonlarına sarılarak bu anları ölümsüzleştirdi.
Kutlamalar Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen 100 Genç 100 Fırça, Gençlik Koşusu ve Holi Festivali etkinlikleri ile devam etti.
Kayalar rengârenk oldu
Resmi törenin ardından Zeytin Dalı Meydanı’na gelen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan etkinliğe katılacak gençleri karşıladı. Faaliyet hakkında katılımcıları bilgilendiren Başkan Sertaslan ilk fırçayı kendisi sürdü.
Gemlikli gençlerin yoğun ilgisi ile devam eden etkinlikte Zeytin Dalı Meydanı’ndan Engelsiz Kafe’ye tüm kayalar iki saat içinde gökkuşağının tüm renklerine büründü. Ayrıca bazı genç ve sanatçılar yüzeyi daha uygun kayalara Bandırma Vapuru, Türk Bayrağı ile 19 Mayıs’ın ruhuna uygun görseller çizdi.

Gençlik Koşusu’na renkli final

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Gençlik Koşusu ve Holi Festivali “renkli anlara” sahne oldu!
Gençlik Koşusu’na katılan yüzlerce Gemlikli genç koşunun ardından İskele Meydanı’nda renkli festivalde coşkulu anlar yaşadı.
Yeni sahildeki kayaların boyanmasının ardından Engelsiz Kafe önünde toplanan gençler Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen Gençlik Koşusu’na katıldı. Saat 14.00’te başlayan koşu 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kadar devam etti. Sahil boyunca sıcak hava ve güneşin altında koşan gençleri meydanda DJ ve müzik grupları karşıladı.
İskele Meydanı’nda renkli anlar!
Koşunun ardından sahne önünde toplanan gençler Holi Festivali olarak adlandırılan, renkli tozların içinde coşkulu anlar yaşadı. Tüm iskele meydanı rengârenk hale gelirken, gençler çalan müzikler ile keyifli anlar yaşadı. Konserin ilerleyen dakikalarında izleyenlerin arasına karışan görevliler havaya püskürttükleri renkli tozlar ile iskele meydanı daha önce görülmemiş bir eğlenceye sahne oldu.
Etkinlik ile ilgili konuşan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik’te bayram coşkusu yaşamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Gençlik bayramında gençlere yönelik ilgi çekici etkinlikler gerçekleştirdiklerini dile getiren Sertaslan, “Gemlik Belediyesi olarak gençlerimize özledikleri bayram coşkusunu yaşatmak ve eğlenceli anlar yaşatmak istiyoruz. Bundan sonra da gençler için etkinliklerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.




























Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski