Gazeteci Cemal Kırgız'dan Okuma teşvik projesine destek

Kitabın Sultanlarına Edebiyat Dersleri

Gemlik Ayşe-Ziver Karataş İlkokulu 3 B Sınıfının velilere ve öğrencileri yönelik uygulamaya koyduğu okuma projesinin finalinde, en çok kitap okuyan öğrencilere madalyaları takdim edildi. Sınıf Öğretmeni Mutlu Bürkan tarafından 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında başlayan ve mevcut eğitim ve öğretim yılında da devam eden kitap okuma alışkanlığının yanı sıra yazmayı sevdirmeyi de amaçlayan uygulamanın yılsonu finali yapıldı. Başarılı öğrencilere madalyalarını Okul Müdürü Halil Gemici, Sınıf Öğretmeni Mutlu Bürkan ve Gemlik Son Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Yazarı Cemal Kırgız takdim etti.
Öğrenci Velilerine yönelik, “Okuyorum Öyleyse Varım” konulu okuma alışkanlığı projesi, öğrencilere yönelik olarak da “Kitabın Sultanları” konulu proje çalışmasıyla uygulamaya konuldu. Öğrenciler bin yüz sayfalık edebi okuma çalışması yaptılar. Kitapları okuyan öğrencilerden ayrıca özet çıkarımı ve anlatım istendi. Okumanın yanı sıra yazmayı da teşvik eden proje büyük ilgi gördü. Madalya törenine Gazeteci-Yazar Cemal Kırgız’da davet edildi.
Öğrencilerle kitaplar, gazetecilik ve yazmak konusunda edebi bir sohbet düzenleyen Cemal Kırgız, yazmanın en büyük itici gücünün okumak olduğunu vurguladı. Teknolojinin tüm anlam ve öneminin yanı sıra, sunduğu nimetlere rağmen, gazete, dergi ve kitapları basılı halinde okumayı sevdiğini açıklayan Cemal Kırgız, öğrenmenin yaşının olmadığını belirterek, bilgi gerçeğinin sonsuzluğuna dikkat çekti. Öğrencilere yazmaya başlangıç olarak, okudukları kitapların özetini çıkarmalarını, aklına gelenleri ve çağrışımlarını not almalarını, güzel sözleri not edip, yapabilirlerse içlerinden geldiği gibi günlük tutmalarını isteyen Son Nokta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cemal Kırgız, “Yazmak, ünlü bir yazarın da dediği gibi ölümden gün çalmaktır. Gazetecilik ve yazarlık meşakkatli bir iş olmakla beraber, yazmak eylemi eğlencelidir. Yazarken eğlenebiliyorsanız, yazdıklarınız önce sizi mutlu ediyorsa, devam edin. Okumak beyni ruhu besler, yazmak da deşarj olmanızı sağlar. Okumaktan da, yazmaktan da pes etmeyin” dedi.
Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Cemal Kırgız, gazetecilik yaşamından kesitler sunarken, “Zeytine Sor” isimli romanının yazma süreci konusunda da bilgiler verdi. Ders sonunda başarılı öğrencilere madalyaları Okul Müdürü Halil Gemici, Sınıf Öğretmeni Mutlu Bürkan ve Cemal Kırgız tarafından takdim edildi. Öğrenciler de Cemal Kırgız’a, mükemmel bir akrostiş örneği olan, “Son Nokta Nice Yıllara” diye başlayıp, tamamlanan Zeynel Erdemli’nin “Oku” isimli şiiri hediye ettiler
.

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski