Belediyenin baskısı işe yaradı, otopark ücretsiz olacak



(CEMAL KIRGIZ) Gemlik Belediyesi’nin 2 yıl önce hizmete açtığı Ziraat Bankası arkasındaki ücretsiz açık otopark, Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan BURBAK ile Gemlik Belediyesi arasında krize neden oldu. Yaklaşık 250 araçlık ücretsiz açık otoparkta, Gemlik Belediyesine haber vermeden düzenleme çalışması için gelen ekipler önce mahalle esnafı ve vatandaşlarla tartıştı. Sonrasında da Zabıta ekipleri ile gerginlik yaşadı. Olaya Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürü Yaşar Demirdirek ve ekipler müdahale etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BURBAK yetkilileri ile görüşen Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk, konu netleşene kadar düzenleme çalışmalarının durdurulmasını sağladı.
Yapılan araştırmada açık ücretsiz otoparkın yapılması öncesindeki kamulaştırmanın meclis kararıyla BURBAk bütçesinden gerçekleştiği öğrenildi. İki yıldır ücretsiz kullanılan otoparkın, BURBAK tarafından düzenleme çalışması bahanesiyle ücretlendirileceği öne sürüldü. Olaya tepki gösterip, durumu ilk etapta kavrayamayan bazı vatandaşlar, belediye sitesine ve sosyal medya hesaplarında tepkilerde bulundular. Olyayın iç yüzü ortaya çıkınca bu kez eleştirilerin hedefi Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BURBAK oldu.
Ak Partili Belediye varken ücretsiz olan açık otoparkın, CHP’li Belediye seçilince ücretlendirilerek, Gemlik’e ceza verilmek istendiği iddia edildi. Gemlik Belediyesine hiçbir bilgi verilmeden yapılmak istenen çalışma hafta başına kadar durduruldu. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın, hafta başında konuyla ilgili detaylı bilgi vereceği kaydedildi. Gemlikli vatandaşlar düzenleme çalışmaları yapılsa bile iki yıldır olduğu gibi açık otoparkın yine ücretsiz olmasını talep ettiler.

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski