Belediye Mescid'i Mühürledi

Umurbey Mahallesin’de bulunan İbrahim Besli Sokaktaki Basketbol sahası Çocuk Parkı ve spor aletlerinin bulunduğu alana bir ay önce başlayan inşaatın mescit yapıldığı  inşaatına pencerelerine naylonla kapatılarak,  hizmete giren mescit , zabıta tarafından mühürlendi.


Olay yerine CHP Umurbey temsilcisi ve meclis üyesi Mustafa Kaynatma da gelerek, durumu telefonla Belediye Başkanı ve Başkan Yardımcısına bildirdi. Bunun üzerine zabıtalara mescidin mühürlenmesi emri verildi.

Ramazan ayının ilk teravih namazına hazırlık yapıldığı sırada şikayetler üzerine   zabıtalar, aldıkları emirle inşaatı mühürlemeye gittiler.

Eski Belediye Başkanı Refik Yılmaz tarafından çevredeki bazı kişilerin spor alanına mescit yapımı için izin verilmesi ile yerel seçimler öncesi tesisin bir bölümünde inşaat çalışması başlatıldı. 
 “Umurbey Harmanaltı Mahalle Konağı Çevresini Koruma Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği”  Meclis ve encümen kararı olmadan verildi. İnşaatı ise eski AKP ilçe yöneticilerinden Zekeriya Çakır tarafından yaptırıldı. Mahalle Konağı denen yer daha sonra mescide çevrildi. Zabıtanın binanın boşal tılmasını istedi.
Dernek Başkanı Necdet Arı, binayı izinli olarak yaptıklarını, kurdukları derneğinde yasal olduğunu bildirmesi ve binayı boşaltmaması üzerine, olay yerine polis çağrıldı. Polis tarafları dinledikten sonra binanın tamamlandıktan sonra anahtarının Belediyesi teslimi edileceği için bitmemiş bir şekilde kullanılmasının sakıncalı olacağını bildirdi. Görüşmelerden sonra dernek yöneticileri binadan çıktılar. Zabıta ve Polis olay yerinde tutanak tutarak bina zabıta tarafın dan mühürlendi.


Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski