GEMLİK BELEDİYESİ SANAT VE KÜLTÜR DERNEĞİ TSM KOROSUNDAN MÜZİK ZİYAFETİ


Gemlik Belediyesi Sanat ve Kültür Derneği Türk Sanat Müziği Korosu, Türk Sanat Musikisi’nin birbirinden eşsiz eserlerini icra etti. Şef Erdinç Çelikkol yönetiminde, Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde sahne alan koro, Türk Sanat Musikisi sevenlerini mest etti. Sunuculuğunu Meltem Güneş ve Sadettin Çiçek’in yaptığı konser programı iki bölümde gerçekleşti. Ustaların eserlerini koro ve solo halinde seslendiren Gemlik Belediyesi Sanat ve Kültür Derneği TSM Korosu, gecenin sonunda ayakta alkışlandı.
Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserin birinci bölümünde rahmetli Bestekâr Avni Anıl, Şahin Çandır, Ülkü Aker, Ümit Yaşar Oğuzcan, İ.Behlül Pektaş, Şahap Gürsel, Turhan Oğuzbaş, Ümit Yaşar, Oğuzcan, Koray Ekener, Sedat Ergintuğ, Dr. Bekir Mutlu’nun, Hicazkâr, Rast, Hüzzam, Uşak ve Hicaz makamlarındaki eserleri koro ve solo olarak seslendirildi.
Konserin ikinci bölümünde de Astik Ağa, Dr. Selahattin İçli, Yusuf Nalkesen, İsmail Hakkı Bey, Selahattin Erköse, Ali Şenozan, Kutlu Payaslı, Erdinç Çelikkol ve Yıldırım Gürses gibi unutulmaz bestekârların eserleri koro ve solo olarak okundu.
Davetlilerin de zaman zaman şarkılara eşlik ettiği konserde, toplamda 27 şarkı koro ve solistler tarafından seslendirilirken, konser sonrasında Şef Erdinç Çelikkol ve korosu uzun süre ayakta alkışlandı.

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski