Dünya Su Gününde Gemlik Buski’den Konferans


Dünya su günü münasebetiyle, Su kaynaklarının verimli kullanılması ile tasarruf sağlanması ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacı ile Gemlik BUSKİ tarafından Körfez Ortaokulunda konferans düzenlendi.
BUSKİ Gemlik Şubesi Müdürü Aykut ÇATAL tarafından gerçekleştirilen konferansta suyun insan hayatındaki öneminden bahsedildi. Ülkemizin, su fakiri olmadığını ancak su zengini de olmadığını ifade eden Aykut ÇATAL dünyadaki ve ülkemizdeki su kaynaklarından örnekler verdi. Kişi başı su  tüketimi konusunda verimli olmadığımızı bu yüzden temiz su temini konusunda sürekli yatırım yapmak durumunda olduklarını belirtti. Evlerimizde, işyerlerimizde suyu kullandığımız her yerde bireysel olarak yapacağımız basit önlemlerle büyük ölçüde tasarruf sağlama potansiyelimiz olduğunu, hem kendi ekonomimiz hem de ülke ekonomimize önemli katkılar sağlanabileceğini ifade etti.
Gelecek yıllarda işletmemiz tarafından içme suları ile kullanım sularının birbirinden ayrılması yönünde çalışmalar başlayacağını, bu sayede temiz su kaynak yatırımlarının azaltılmasının hedeflendiğini belirtti.
Sohbet ve söyleşi ortamında gerçekleşen konferansta, okul öğrencilerinin su tasarrufu ile daha önce hazırladıkları projelerini de dinleme fırsatı bulan Aykut ÇATAL , yapılan bu çalışmaların çok değerli olduğunu belirterek öğrencileri tebrik etti.


Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski