Bursa Büyükşehir Meclis'i İşe Seçim Trafiğiyle Başladı



Meclis işe seçim trafiğiyle başladı

  • Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin yeni dönem ilk toplantısında Meclis Başkanvekillikleri, Divan Katipliği, Encümen ve 11 komisyon üyeleri ile farklı birliklerde Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni temsil edecek üyelerin seçimi yapıldı.
  •  
  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni seçilen tüm başkan ve meclis üyelerini tebrik ederek yeni dönemin Bursa için hayırlı olmasını diledi.
  •  
BURSA – 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Alinur Aktaş başkanlığında ilk kez toplandı. Toplantıya 102 meclis üyesinden 101’i katılırken, Pazartesi günü mazbatasını alacak olan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, meclisi izleyici bölümünde takip etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bugüne kadar Bursa’ya hizmet eden tüm başkan ve meclis üyelerine teşekkür ederken ölenleri rahmetle anarak, “31 Mart tarihi itibariyle herkes hür iradesiyle sandığa gitti. Bursa ve 81 ilde kanaatlerini belirtti. Seçimlerin gerçekleştiği tarihten itibaren meclisler toplanarak çalışmalarına hızlı şekilde başlamış durumdalar. Mazbataların alınmasıyla süreç başladı. YSK Mustafakemalpaşa’da sonucu onayladı. Meclis üyelerimiz mazbatalarını aldılar. Belediye Başkanı arkadaşımız Pazartesi mazbatası takdim edileceği için misafir koltuğunda bizler izlemekte. Süreçle alakalı emeği katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.  Hızlı bir şekilde yeni döneme başlıyoruz” dedi.

Seçim maratonu

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yeni dönem ilk oturumunda, adeta yoğun bir seçim trafiği yaşandı.
Mecliste başkan vekillikleri, encümen üyelikleri ve ihtisas komisyonları için oylamalar yapıldı.
Birinci Başkanvekilliğine Ahmet Yıldız 68 oyla, ikinci Başkanvekilliğine ise Mihrimah Kocabıyık 67 oyla seçildi. Divan katipleri ise Merve Ekmekçi ve Abdullah Çalı oldu. Encümen üyeliklerine de Fethi Yıldız, İbrahim Arslan, Ercan Barutçuoğlu,  Halide Serpil Şahin, Murat Demir seçildiler. 11 komisyon üyesinin belirlenmesi için yapılan seçimlerin sonuçları ise şöyle:
Plan Bütçe komisyonu üyelikleri: Kadir Kahraman, Murat Avinç, Ali Mersin, Ali Zeybek, Mustafa Engin Kargılı, Galip Gür, Yalçın Işıkyıldız.
İmar Bayındırlık Komisyonu:  Turgay Yel, Merve Ekmekçi, Aslıhan Köse, Murat Evke, Mahmut Gök, Osman Ayradilli, Arzu Karataş.
Çevre Sağlık Komisyonu. Mihrimah Kocabıyık, Elif Koç, Abdullah Çalı, Ahmet Eraslan, Erkan Dönmez.
Eğitim Kültür Gençlik Spor Komisyonu: Mutlu Keskin, Tarık Köse, Abdullah Akşeker, Faruk Adıyaman, Zafer Yıldız.
Ulaşım Komisyonu: Recai Baykan, Cemil Demir, Semih Türkcan, Ayhan Önal, Remzi Çınar .
Hukuk Komisyonu. Arif Bayrak, Hicran Başkök, Hasan Turan, Mustafa Engin Kargılı, Ercan Korkmaz.
Sosyal İşler ve Turizm Komisyonu. Halil Çakır, Selami Ekeman, Nihat Arı, Ahmet Eraslan, Şahin Sevinç.
Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu: Nuray Laçiner, Emin Koçdemir, Ergün Aydın, Serhat Savcı, Asiye Çalışkan.
Engelliler Komisyonu. Selami Selçuk Türkmen, Ahmet Faruk Türe, Ahmet Yaşar Akbey, Nadir Ünlü, Murat Tanrıverdi.
Tarım Hayvancılık ve Orman Komisyonu: Selahattin Külcü, Halil Arslan, Ayşegül Seyran, Mesut Bedel, Hüdai Demir.
Doğal Afet ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu: Levent Görgün, Samet Uslu, Polat Ahmet, Osman Durdu, Ozan Eroğlu.

Bu arada Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni farklı birliklerde temsil edecek üyelerin seçimi de gerçekleştirildi. Buna göre Marmara Belediyeler Birliği’nde Büyükşehir’i temsil edecek isimler Faruk Türe ve Ahmet Yıldız olurken Abdullah Çalı da yedek üye olarak seçildi. Tarihi Kentler Birliği’ne; Semih Türkcan, Merve Ekmekçi ve Mahmut Gök, Sağlıklı Kentler Birliği’ne de; Mihrimah Kocabıyık, Serpil Şahin, Nadir Ünlü üye olarak seçildi. Bursa Belediyeler Birliği’ne ise; Arif Bayrak, Halil Çakır, Nuray Laçiner, Murat Avinç, Recai Baykan, Murat Demir, Mahmut Gök, Erkan Dönmez, Oktay Altun, Adnan Akın üye olarak seçildiler.

Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği’ne Ayşegül Seyran, Ali Mersin, Fethi Yıldız, Nihat Arı, Ahmet Eraslan, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’ne de;  Elif Koç, Samet Uslu ve Faruk  Adıyaman, Türk Dünyası Belediyeler Birliğine Polat Ahmet, Mutlu Keskin, Osman Durdu, Hayvancılığı Geliştirme Birliğine, Süleyman Çelik ve Emin Koçdemir seçildi.

Yorum Gönder

Görüşlerinizi bildirin

Daha yeni Daha eski