GEMLİK BELEDİYESPORLU BEYZANUR’DAN TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ

 

İstanbul’da düzenlenen Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası’nda piste çıkan Gemlikli atletler elde ettikleri dereceler ve sergiledikleri performansla ilçenin gururu oldular

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası, 20-21 Ocak 2018 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi. İstanbul Aslı Çakır Alptekin Spor Salonu’nda düzenlenen ve ülkenin dört bir yanından gelen 795 elit sporcunun madalya mücadelesi verdiği dev organizasyonda, Gemlik Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü atletleri başarılarıyla göz doldurdu. Zorlu pistte ilçemizi gururla temsil eden genç yetenekler, gelecek yıllar için madalya sinyali verdi.

Şampiyonada en büyük başarıya 60 metre engelli branşında piste çıkan Beyzanur Topçu imza attı. Muazzam bir tempo yakalayan genç atlet, 11.60’lık derecesiyle yarışı ön sıralarda tamamlayarak Türkiye 2.’si oldu ve gümüş madalyayı boynuna taktı.

Genç Atletler Pistte Fırtına Gibi Esti

Ulusal düzeydeki bu prestijli şampiyonada kulüp adına ter döken diğer Gemlikli sporcuların elde ettiği dereceler ise gelecek adına umut verdi:

  • Edanur Eren: 1500 metre kategorisinde güçlü rakiplerine karşı taktiksel bir yarış çıkararak 5.06’lık derecesiyle Türkiye 10.’su olma başarısı gösterdi.

  • Fatma Ulutaş: Küçükler Kategorisi 800 metre branşında podyum mücadelesi vererek Türkiye 8.’liğini elde etti.

  • Deniz Aytun: Yıldız Kızlar kategorisinde sergilediği hırslı performansla yarışmayı Türkiye 12.’si olarak tamamladı.

  • İsmail Özkan: 3000 metre erkekler kategorisinde uzun mesafe pistine çıkan genç atlet, 9.45’lik başarılı derecesiyle önümüzdeki dönemde yapılacak yarışmalar için büyük bir umut vaat etti.

Antrenör Burhan Gümüş: "Hedefimiz Milli Formayı Gemlik’e Getirmek"

Yarışmaların ardından genel bir değerlendirmede bulunan Gemlik Belediyespor Atletizm Antrenörü Burhan Gümüş, 795 sporcunun katıldığı böylesine geniş kapsamlı ve ulusal düzeydeki bir organizasyonda mücadele etmenin oldukça zorlu olduğunu belirtti. Sporcularının gösterdiği azimden gurur duyduğunu ifade eden deneyimli antrenör, "Gençlerimizin sergilediği bu performans, doğru yolda olduğumuzun en büyük kanıtıdır. Gelecek yıllarda Gemlik’ten yetişen birçok sporcumuzun ay yıldızlı milli formayı giyerek ülkemizi uluslararası arenalarda başarıyla temsil edeceğine olan inancımız tamdır. Bu süreçte bizden maddi ve manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Gemlik Belediye Başkanımız Refik Yılmaz olmak üzere, Kulüp Başkanımız Hulusi Gandar’a, sporcularımızın fedakar ailelerine ve bizleri destekleyen tüm sporseverlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Haber: Yalçın FINDIK

Yorum Gönder

Please Select Embedded Mode To Show The Comment System.*

Daha yeni Daha eski