"Nasıl olacak benim mutluluğum?
Küçük Antigone nasıl mutlu bir kadın olacak?...
Payına düşen o küçük mutluluk lokmasını dişleriyle koparıp almak için her gün ne sıkıntılar çekmesi gerekecek?
Söylesenize, kimlere kendisini satacak?
Başını çevirip, kimlerin ölmesine izin verecek?"
Hitler'in Fransa’yı da işgal ettiği I. Dünya Savaşı'nda (birbirini öldürmüş) iki ağabeyi de savaşta ölen küçük bir kız çocuğu Antigone... İktidar birini şehit sayıp devlet töreni düzenlemiş, diğerini hain ilan edip kurda kuşa yem etmiş ama yanan ölülerden hangisinin kahraman, hangisinin hain olduğu hiçbir zaman bilinememiş!
Oyun, Antigone’nin kardeşinin ölüsünü gömdürmek için kendini feda ederken, kendini masum da görse iktidar sahiplerinin ve bir kralın, ne kadar pis bir iş yaptıklarını ve bu rollerini bizzat kendilerinin tercih ettiklerini ortaya koyuyor.
Tatavla Tiyatro, 1 Ekim’de 'iyi şeyler sezonu' olarak, dünya edebiyatının ilk direniş örneği kabul edilen Antigone ile açtı sezonu. Antik çağ oyun yazarı Sophokles tarafından M.Ö. 440’larda yazılmış tek perdelik tragedya Antigone tarih boyunca birçok çağdaş yazar tarafından yeniden yorumlanmış. Bu yazarlardan 20. Yüzyılın büyük tiyatro yazarı Jean Anouilh'in II.dünya savaşı sırasında Fransız direnişini desteklemek amacıyla yeniden yazdığı Antigone'nin yönetmeni Eraslan Sağlam.
Yaşar Avunç'un çevirisini yaptığı oyunun sahne tasarımı Cihan Aşar, giysi tasarımı Hüseyin Özay, ışık tasarımı ise Ekremcan Arslandağ tarafından yapılmış.
Aysan Sümercan, Erhan Tuna, Tuba Zehra Sağlam, Ayça Bildik, Oğuzalp Kutlu, Sadettin Okumuş, Ekremcan Arslandağ ve Gökçe Taş'ın oynadığı Antigone sezon boyunca Tatavla Sahne'de izlenebilir.