İkinciKat Tiyatro 2016 - 2017

İKİNCİKAT TİYATRO
İkincikat, çevirisini Haydar Köyel'in yaptığı ve ilk kez 20.Tiyatro Festivali kapsamında sahnelediği Sarah Ruhl imzalı Yan Odada ya da Vibratör Oyunu'nu sezonda kendi mekanlarında sergilemeye hazırlanıyor. Festivalde oynadığı Heves Duygu TüzünMehmet Bilge Aslanİpek Banu KılarGüçlü YalçınerEda ÇatalçamBanu Çiçek Barutçugil ve Murat Mahmutyazıcıoğlu'dan oluşan kadroda değişikliklerin olduğu söylenen oyunun yönetmeni Eyüp Emre Uçaray. Yardımcı yönetmenliğini Dilek Tora'nın üstlendiği oyunun dışında İkincikat'ın yeni sezonda repertuarına eklediği bir başka oyun, Tony ödüllü Stephen Karam’ın Humans/İnsanlar'ı. 2016 Pulitzer adaylarından The Humans, bu sene 'En İyi Oyun' dalında Tony Ödülü'nü kazandı.
Birçoğumuza tanıdık gelecek bir ailenin akşam sofrasına konuk olacağımız oyunda hayatın olumlu-olumsuz sürprizleriyle baş etme derdindeki mutsuz aile bireylerinin hikayesine yaşlanma, hastalık ve değişen ekonomik düzen üzerinden tanıklık edeceğiz.


KASAP
"İnsan vicdanı istatistiksel mi çalışır, anlık mı?
Diğer canlıları yemeğe karar veren insanoğlu, kendi türünü de yer mi?"
Geçen sezon sahnelenen ve başarı kazanan Kasap bu sezon da İkinciKat programında yer alıyor. Oyunla ilgili yazdıklarıma buradan ulaşabilirsiniz.

İkinciKat bu sezon kapılarını konuk ekiplere de açıyor. Ermiş'in Oğulları ile Klark Kent Tiyatrosu, Açlık ile Sarı Sandalye, Ten Rengi ile Köşe & DramAcum, Dantel ile Berika Ekim ayında sahne alacak ekiplerden... Ekiple ilgili detaylı bilgilere bu adresten ulaşabilirsiniz.

İkinciKat cephesindeki değişikliği hala bilmeyenler için özet: Sami Berat MarçalıİkinciKat Tiyatro’nun tüm haklarını yine İkinciKat’ın kurucularından Eyüp Emre Uçaray’a devrederek topluluktan ayrıldı! Verilen kararın her iki taraf için de hayırlı olmasını dilerim.

Yorum Gönder

Please Select Embedded Mode To Show The Comment System.*

Daha yeni Daha eski